Groeiambities hypotheekverstrekker Venn

0

De in Londen gevestigde vermogensbeheerder Venn Partners wil zijn hypotheekportefeuille in Nederland voor het einde van dit jaar hebben verdubbeld tot één miljard euro. Niet door overnames, maar door zelf onder eigen naam en label nieuwe hypotheken te gaan verstrekken.

Dat bevestigt Marc de Moor, binnen Venn belast met de Nederlandse activiteiten, tegenover het Financieele Dagblad. De Moor was hiervoor directievoorzitter van Argenta Nederland. Vorig jaar kocht Venn voor een half miljard euro aan Nederlandse hypotheken op bij de kleine bank GE Artesia. De Moor is naar eigen zeggen aangesteld om voor de vermogensbeheerder in Nederland een bedrijfsonderdeel op te zetten ‘met een eigen merk en een eigen naam’.

Tot die tijd zal Venn Partners de hypotheken financieren via Hypo Trust, een dochter van hypotheekportefeuillebeheerder Quion, dat al zo’n 70 miljard euro aan hypotheken beheert, onder meer van Argenta en van ABN Amro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.